Η «γαστρονομία» είναι βασικός παράγοντας για αξέχαστες διακοπές. Διακοπές στην Πάρο χωρίς να δοκιμάσετε εκλεκτά και φημισμένα τοπικά προϊόντα δε γίνεται.
- Γούνα: παστός-λιαστός κολιός ψητός στη σχάρα.
- Σαλιγκάρια και καραβόλους: Παραδοσιακό πιάτο, θα το βρείτε κυρίως στο χωριό Λεύκες.
- Σούμα: Πρόκειται για την τοπική ρακί, που είναι προϊόν πρώτης απόσταξης σταφυλιών.
- Τοπικά κρασιά: Οι οινόφιλοι θα γευθούν λευκό κρασί της ποικιλίας Μονεμβασιά, ερυθρό της ποικιλίας Μαντηλαριά, αλλά και άλλες ποικιλίες, όπως είναι το μαύρο Αηδάνι και η Βάφτρα.
- Θυμαρίσιο μέλι: Εξαιρετικό μέλι από τοπικούς μελισσοπαραγωγούς, κυρίως κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.
- Παριανά τυριά: η ξυνομυζήθρα, το τουλουμίσιο, το λαδοτύρι και το ανθότυρο είναι κάποια από τα φανταστικά τυριά που παράγονται στο νησί.
- Κάπαρη: γευστική τοπική κάπαρη στις σαλάτες σας .
- Ζαχαρομπακλαβάδες: Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε τους παραδοσιακούς ζαχαρομπακλαβάδες και να κεράσετε τους φίλους σας.